George Baker: “Ik wist niet dat ik dat kon”

ByLisa Paulussen

28 augustus 2024
Foto: Showbizzsite.nl

Het nummer ‘Little Green Bag’ is door Tarantino in één van zijn films. Het kwam als een complete verrassing dat het nummer voor de film zou gebruikt worden, want George Baker kende de regisseur van de film niet.

“Pas toen hij ‘Pulp Fiction’ maakte, werd hij wereldwijd bekend als regisseur. En kreeg ook ‘Reservoir Dogs’ aandacht, én dus ook mijn nummer. Op het filmfestival in Rotterdam moest ik vijf keer ‘Little Green Bag’ zingen. Toen pas begreep ik wat de impact van die film was op mijn carrière”, lacht George in Primo.

De zanger maakt er ook geen groot geheim van dat hij er behoorlijk goed aan heeft verdiend. Hij zou het zelfs durven vergelijken met het winnen van de lotto.

“Het is ook gebruikt in diverse Amerikaanse tv-series én in ongeveer 30 commercials over de hele wereld, zelfs in Japan. Tja, da’s gewoon mazzel. Het gekke is dat ik toen ik ‘Little Green Bag’ maakte, ik zelfs niet wist dat ik liedjes kon schrijven. Maar blijkbaar wel dus.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.