Nick Schilder: “Ik ben er nog lang niet tevreden over”

ByLisa Paulussen

3 september 2024
Foto: Showbizzsite.nl

De periode tussen het afscheid van Nick & Simon en het starten van zijn solocarrière was voor Nick Schilder behoorlijk hectisch. Het ging snel, maar hij heeft ook veel geleerd in die periode.

“Ik kan veel meer dan ik denk. Ik had het toen ik met Nick & Simon bezig was niet voor mogelijk gehouden dat ik in staat zou zijn om nog een keer een substantiële carrière op te bouwen, los van dat verhaal”, zegt hij in Veronica Superguide.

Toen Nick & Simon een eerste hit scoorden, waren ze amper 21. Nick dacht dat hij zo’n kans maar één keer in zijn leven zou krijgen, maar het draaide toch anders uit.

“De theatertour gaat goed, op 28 december is mijn eerste grote concert in Ahoy. Wat dat betreft is mijn zelfvertrouwen wel aan het groeien. Ik ben nog lang niet tevreden over wat ik nu maak, maar ik spreek muzikaal bepaalde kanten van mezelf aan waarvan ik niet wist dat ik ze in mij had.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.