Cornald Maas: “Ik heb er een heel nieuw publiek bij”

ByLisa Paulussen

13 oktober 2024
Foto: AVROTROS

Toen Cornald Maas zijn gedacht zei over de diskwalificatie van Nederland op het Eurovisie Songfestival, had hij nooit gedacht dat hij daar nadien ook nog eens een prijs mee zou winnen.

Trots noemt hij zichzelf niet, maar hij begrijpt wel waarom het fragment is uitgeroepen tot tv-moment van het jaar.

“Op dat moment had nog niemand vanuit zijn hart gesproken en dat kon ook niet, want het incident was toen nog onder politieke-behandeling. Ik denk dat ik op dat moment het gevoel vertolkte wat heel Nederland had”, zegt Cornald Maas in Party.

Maas kreeg er toen veel reactie op, vooral van kinderen en jongeren. Zij hadden hun idool graag zien optreden in de grote finale.

“Zij vonden dat ik heel goede dingen had gezegd. Het komt erop neer dat ik er een heel nieuw publiek bij heb. Doorgaans ben ik een beschaafde man, maar ik kan wel heel pittig zijn. Ik had het ook nit van tevoren bedacht, het floepte er gewoon uit. Het zegt iets over mijn temperament op dat moment.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.