Katja Schuurman: “Het valt gewoon niet te ontkennen”

ByLisa Paulussen

20 oktober 2024
Foto: Eric van den Elsen

Het is niet omdat Katja Schuurman al een tijdje vrijgezel is dat vrouwen in haar leven belangrijker zijn geworden dan mannen. Vrouwen hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld en dat is niet veranderd.

“Ik zie meer leuke, interessante vrouwen, dan leuke, interessante mannen. Naar mijn idee hebben mannen eerder last van onaangename egocentrische eigenschappen: altijd gelijk willen hebben gaslighten, je zand in de ogen strooien. Daar kan ik niet tegen”, zegt Katja in Libelle.

Katja was er altijd van overtuigd dat ze meer vrienden had dan vriendinnen. Ze heeft wel degelijk ook goeie vrienden, maar de vrouwen lijken toch in de meerderheid te zijn.

“Ik wilde altijd dat het niks uitmaakte, we zijn toch allemaal gelijk? Maar het valt niet te ontkennen, bij mannen onder elkaar hangt er een andere sfeer dan bij vrouwen onder elkaar. Bij vrouwen vind ik meer herkenning.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.