Amalia duikt het studentenleven in

Foto: Brunopress.nl

De knoop is doorgehakt en prinses Amalia heeft een studierichting gekozen. Om volop van het studentenleven te kunnen genieten trekt ze daarvoor naar Amsterdam waar ze daar op kot zal verblijven met enkele medestudenten.

Amalia kiest voor Politics, Psychology, Law and Economics als studierichting en heeft daar de voorbije maanden heel wat aanmeld- en selectieprocedures voor moeten doorlopen. Maar met succes want in september mag ze starten.

Tijdens die voorbije maanden proefde Amalia ook al geregeld van de sfeer waar ze de komende jaren zal vertoeven: De Jordaan. Samen met enkele vriendinnen uit het middelbaar zal ze er samenwonen in een huis

Tijdens haar ontdekking van de stad bezocht ze samen met haar vriendinnen de beste restaurantjes in de buurt, maar ze ging er ook shoppen en natuurlijk zoals het hoort van een echte student: stevig feesten, schrijft Story. Toch probeerde Amalia niet te veel aandacht op zichzelf te vestigen.

“Je ziet hier geregeld groepjes studenten, dus dat is normaal. Daarbij had Amalia haar haren in een staartje waardoor ze niet meer zo gemakkelijk herkenbaar is. Er waren alleen wel vier man beveiliging bij. Dat trok onze aandacht en zo ontdekten we dat het om Amalia ging”, vertelt iemand die op hetzelfde moment als Amalia aanwezig was.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.